Razno

TRADICIONALNI NOVOLETNI VATERPOLO 2001

1. januar 2001

TRADICIONALNI NOVOLETNI VATERPOLO

Društvo za telesno vzgojo Partizan Rimske Toplice je organiziralo tradicionalno, letos že dvajseto novoletno vaterpolo tekmo v odprtem termalnem bazenu Forum Terma v Rimskih Toplicah. Tradicija je, da je amatersko tekmovanje na novega leta dan. To pomeni, da se tekmovalci pomerijo v posebnih okoliščinah. Ne sme jih ovirati niti hladen zrak, ki je krepko pod lediščem, niti termalna voda z 32 stopinjami Celzija, kar pričara posebno vzdušje.

Za zmago so se letos potegovale tri ekipe, ki jih je sestavljalo 19 tekmovalcev. Kot prvo so predstavljali Vidmar B., Ajdnik A., Brečko M., Jelen D., Lesjak G., Durkovič V. in Košič E.. Ta ekipa je bila najmlajša od vseh udeleženih ekip. Druga ekipa je štela šest igralcev in sicer Ojsteršek B., Janc D., Smrečnik S., Tošič D., Rauter T., in Flis P., tretjo, najstarejšo ekipo, pa Lah S., Stopinjšek J., Senica J., Potušek B., Durkovič D., in Ivšek G.

POTEK TURNIRJA

Srečanje je potekalo tako, da je vsaka ekipa igrala z vsako, torej odigrane so bile tri tekme, vsaka četrtina pa je trajala 5 minut. Prvi sta se pomerili prva in druga ekipa in gledalce je navdušila izenačena tekma, kjer je o zmagovalcu odločala zadnja četrtina. Rezultat je bil 3:2 za mlajše.

Nato sta se pomerili prva in tretja ekipa, kjer je zopet slavila prva ekipa z rezultatom 4:3. Tako so si mladi z dvakratno premočjo zagotovili zmago.

Sledil je še boj za drugo mesto med drugo in tretjo ekipo. Tako na eni kot tudi na drugi strani so bili tekmovalci zelo utrujeni, eni od plavanja drugi od posledic silvestrovanja. Boj je bil kljub utrujenosti zelo zanimiv in izenačen do tretje četrtine. V zadnji četrtini je druga ekipa klonila pri rezultatu 6:8 in starejši so zavzeli drugo mesto.

Zmago so torej slavili mlajši Piranhe, starejši (Orke) pa so z nostalgijo obujali spomine na leto, ko se jim je porodila ideja o tekmovanju, le da tega tekmovanja ni popestril sneg ob bazenu. Po uradni razglasitvi zmagovalca so se praznovanja novega leta pridružili tudi gledalci.

VABILO

Že dve leti igramo vaterpolo vsak drugi četrtek v mesecu, zato vabimo vse, ki bi želeli poskusiti zaplavati z nami. Pridružite se nam, za več informacij pa pokličite na GSM: 041 328 118 (Gregor Lesjak), 041 877 969 (Ervin Košič).

Vaterpolski pozdrav »CIKE-CAKE HOJ-HOJ«!

Ervin Košič